11.12.2012 1479

Antalya merkez Aksu bucağı eşrafından Naciye ve Havva kardeşler atalarından kalan mirasla hacca gitmeyi düşünürler.

Yeğenleri olan emekli öğretmen Ali MANAVUŞAK halalarının sağlık durumlarının  hacca gitmeye elverişli olmadığından bu para ile adlarına bir okul yaptırmaları daha uygun olacağını önerir.

Bu durumu değerlendiren kardeşler okul yaptırmaya karar verirler. Vilayete müracaat ederek gerekli parayı Milli Eğitim Müdürlüğünün adına yatırırlar.

1969 yılında okul inşaatına başlanır. 4 Ağustos 1969 tarihinde 1 Yönetici 5 Öğretmen 194 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır.

Halen 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 32 Öğretmen, 1 Memur, 2 Hizmetli ve 350 Öğrencisiyle Eğitim Öğretime Devam Etmektedir.